Sunday, September 24, 2017

Happy Birthday Lily Alya

Jam menunjukkan pukul 9.02minit malam, hari Ahad.
Tepat jam 12.00malam ini, bertambahlah umur bagi pemilik nama
Nur Alilyawaliyah bte Mohamed Ibrahim ini.
25tahun hidup yang penuh dgn tragis, suka dan duka dalam kehidupan
Mengajar erti ketabahan, kecekalan, keberanian dalam menjalani hidup yg mendatang.
Banyak life story, love story sampai kengkadang tu dah macam dalam kisah novel pun ado.
Hmm.
Lily yang sekarang (gemok debab)

Hahaha. tak pela. better than 5years ago. Masih kayap lagi, belum kaya 😂.
Masih dilemma lagi dalam masalah percintaan. hahaha. Ni pun status relationship tu '
'complicated' lagi. hahaha. tak tau la sampai bila.nak habis. tak pe la.. harap harap dia wish birthday kita malam ni ye. hahaha. sayang dia sangat. tapi tak tau la kalau dia sayang orang ke tak. hahaha. lebbiu mamat...


Sunday, September 3, 2017

Imma back

Eh Hye Assalamualaikum,

Lama giler tak muncul kan..
Yarhh. Apa habaq? Harap sihat sejahtera.
Urmm. Cuti panjang noh.
Hampir seminggu. Haihh.. Boleh la dok buat lepaih penat bekerja.
Tapi kawan tak boleh tahan ghindu la.
Sehari tak nampak jambul ghaser rindu tu meluap luap.
Aiseyhmann.. apa nak jadi haih pun xtau la..
Rindu pulak dkt si dia.
Rindu dekat Aqmal..
Naik kerja hari selasa. Kami rasa hari selasa nanti mcm nak habaq dkt dia yg kami rindu gila dekat dia. mcm nak gigit pipi pau dia tu ha. Hahahaha
Rindu tak terhingga tau. Kalau halal dah lama kawan lari dkt dia pelok tak mau bagi lepas.
Rindu tu jahat. Walaupun kami ni kalau jumpa ada ja yg nak di teriak ka nak di pertengkarkan.. Benda benda tu la yg buat kawan rasa makin sayang n rindu dkt si buncit kesayangan yg satu ni tau.. haihh..
Hang tak rindu aku kah?
Message ka/wassap ka/text ka/call ka?.. Aku rindu hang tau dok.
Asyek aku je nak mulakan dulu. hang la start dulu. Takkan la hang tak tau aku merajok dgn hang pasai insiden bunga tu. Hmmm. sikit pun hang tak mau pujuk aku noh. At least hang call aku , aku dah sejuk balik ape. 😭

Thursday, September 24, 2015

Happy Buffday Lily!


25th September 2015

Officially 23rd yrs...
Huhu
I've much to do... and all need to be done before 26th yrs
Haha


Sepanjang 23 tahun ni macam-macam pengalaman, pengorbanan, pengabadian yang telah i "grab" dalam hidup ni..
Takde yang spesial sgt cuma selama 23 tahun ini adalah sebuah proses pematangan yang sangat mematangkan diri...


Namun banyak lagi benda yang kita perlu belajar...
Belajar bersabar
Belajar menjadi seorang yang lebih tabah
Belajar akan erti tanggungjawab...
Belajar tentang bagaimana perlunya sikap bersyukur..
Belajar menghargai...
Belajar mencintai....


Tak semua apa yang kita rasa tu INDAH
Jika dihitung lebih banyak rasa SAKIT daripada rasa INDAH tu
Tapi takpe takpe takpe..
Sakit tu la yang mematangkan kita..
Membuat kita  menjadi lebih menghargai segala apa yang datang pada kita


Hmmmm.....
Bersyukur kerana Allah mempermudahkan segalanya
Sedikit demi sedikit ape yg diimpikan selama ni tercapai....
Walaupun memerlukan masa yang lama utk menunggu..
Tapi penantian itu berbaloi...


Terima Kasih Allah atas segala kurniaanmu..










Wednesday, February 18, 2015

Suka Tapi Bisu


haha..
Aq ni dari dulu sampai sekarang
Suka sgt jatuh cinta kpd mereka-mereka yang tak cinta kan aq balik..
Hahaha.. Spoilll...
Ketawa utk cover sedih je la ni..

Susah ckp..
Dan biasanya kalau aq suka org, mesti ada orang ketiga..
Si penggoda.. penggodam..
Puih..
Malang sunggoh..haha
Hrm.. ape nak buat...
Giler la kalau aq ckp aq tak cemburu..
Naseb aq bijak cover line..
Buat2 tak dengau tp sbnrnya dengau..
Buat2 x nampok tp sbnrnya nampok...
Mata ngelirik2 dkt si lelaki.. Lelaki mana tak tergoda..

Orang giler pun ada nafsu..
Ko tak suka tapi ko goda... cerita ape ni?
Ckp mcm bagus tp sbnrnya ZERO..
Lagak mcm baik tapi sbnrnya BUSUK..
Mulut manis berkata2 tp BANGKAI...

Aq mmg saje "BLOCK" ko kat fb sbb aq malas nak nengok bnd yg aq x suka nak tgk..
Bnd2 yg menyakitkan ati..
Bnd2 yg boleh buat hati aq jadi kotor..
Tht's y aq block ko..
Puas.. malas aq nak tgk perangai gedik nak mam ko tu..
Aq x suka.. aq bla..
So paham2 sendiri la ye..
Kekadang aq muak dgn sifat ko yg mcm bebudak sakit otak tu..
Biar la yg lelaki tu tahu bezakan yg mana permata yg mana kaca..

Dia kenal aq lebih dulu dari ko..
Tapi kalau dia masih DEFENCE ko..
terpulang..
aq bkn sesape nak paksa dia defence aq.. kalau itu yang dia pilih.. Up to him..


 Aku tak tau sejak bila aq jatuh sayang dekat kau wahai En.Zirafah..
Tapi yang aq tau.. rasa ni ikhlas..
Aku tak pernah care dengan mana2 lelaki mcm mana yg aq buat dkt ko skrg..
Aku rindu saat kita baru2 kenal dulu..
Aq rasa selamat giler bila ko ada dgn aq..
Ko igt x masa ko hantar aq balik naik keta ko masa tu..
Masa tu nak pi car park..(Gelap giler)..
Aq dah la mmg rabun.. Aq paut beg galas ko.. nak pegang lengan bkn muhrim babe..
Aq prasan ko ketawakan aq.. Masa tu aq rasa selamat giler sbb ko ada dgn aq..
Ko igt tak lagi masa birthday ko..
Aq sbnrnya malu giler nak ckp face to face dgn ko..
So aq wish b'day ko.. Tulis atas kertas.. pahtu aq blaa..
Tak lama ko mintak izin kak zie suruh tolong ko..
Kitya pun spent time masa tu..
Ko igt tak..? Aq akan sentiasa igt.. sampai bila2.. kenangan terindah..
Tapi tiba2 bila bdk tu dtg..
Aq nmpk ko dah mcm lain sikit.. Tapi aq cuba control..
Lastly, aq rasa, i have to go......
Sebab tu la knp skrg aq banyak diam dgn ko..

Monday, December 22, 2014

I.L.U

Dear my secret boyfie..
I don't know how to hide all this thing..
It's so hard for me to share with you..
If u really want to knw..

I just falling in love... with... you..

Ya! I knw u didn't feel the same.
And i just realize, u trying to be close with her..
Its hurt me in deeply..

You both was be friend and always keep in touch in social networking right?
Yeah! Don't ask me how i knw?

Congratulation...





Tuesday, December 2, 2014

Bo Layan

Hey, Assalamualaikum..

Berdirinya saya disini... ekekeke..
Tak payah nak berdiri sgt la..
Duduknya saya diatas kerusi ofis ini
Bersama WIFI yang telah disumbangkan oleh ofis..
Bahawasanya.. saya yang bernama Aloyah @ Alya martopo @ Lily
Mengumumkan bahawasanya saya..
Saya Lapo!

Pandang kiri, pandang kanan.
TAKDAK pa yg blh dikunyah.. bukak laci..
Ek eh..alhamdulillah.. ada honeystar! Boleh la..
Daripada takde...

Hrmmm...

Penat jadi stalker..
Tapi hobi... Wa nak cter dgn lu org..
Banyak nak cter tapi panjang citernyaaa...

Nanti la... tggu masa yg sesuai..
Wa muntah kan semua isi dalam perut ni..

#Leggo Nak balik..
wa dah #kebulur..

-LILY bukan ALYA-

Friday, August 15, 2014

The moments


Holla

Assalamualaikum..

Lama x update blog! I've so many things to write in...
Giler banyak nak cter... Nak start kot mana pun xtau ler...
Berhenti kerja..cari kerjaa...dapat kerja...tapi masih mencari kerja..
Heleh heleh heleh..

Yes, i've got a new job.
Pengalaman baru...orang-orang baru...

Nanti citer lagi la.....

next timee...will be continue....

Love u the most muackss..

Love,
Lilly