Thursday, September 24, 2015

Happy Buffday Lily!


25th September 2015

Officially 23rd yrs...
Huhu
I've much to do... and all need to be done before 26th yrs
Haha


Sepanjang 23 tahun ni macam-macam pengalaman, pengorbanan, pengabadian yang telah i "grab" dalam hidup ni..
Takde yang spesial sgt cuma selama 23 tahun ini adalah sebuah proses pematangan yang sangat mematangkan diri...


Namun banyak lagi benda yang kita perlu belajar...
Belajar bersabar
Belajar menjadi seorang yang lebih tabah
Belajar akan erti tanggungjawab...
Belajar tentang bagaimana perlunya sikap bersyukur..
Belajar menghargai...
Belajar mencintai....


Tak semua apa yang kita rasa tu INDAH
Jika dihitung lebih banyak rasa SAKIT daripada rasa INDAH tu
Tapi takpe takpe takpe..
Sakit tu la yang mematangkan kita..
Membuat kita  menjadi lebih menghargai segala apa yang datang pada kita


Hmmmm.....
Bersyukur kerana Allah mempermudahkan segalanya
Sedikit demi sedikit ape yg diimpikan selama ni tercapai....
Walaupun memerlukan masa yang lama utk menunggu..
Tapi penantian itu berbaloi...


Terima Kasih Allah atas segala kurniaanmu..










Wednesday, February 18, 2015

Suka Tapi Bisu


haha..
Aq ni dari dulu sampai sekarang
Suka sgt jatuh cinta kpd mereka-mereka yang tak cinta kan aq balik..
Hahaha.. Spoilll...
Ketawa utk cover sedih je la ni..

Susah ckp..
Dan biasanya kalau aq suka org, mesti ada orang ketiga..
Si penggoda.. penggodam..
Puih..
Malang sunggoh..haha
Hrm.. ape nak buat...
Giler la kalau aq ckp aq tak cemburu..
Naseb aq bijak cover line..
Buat2 tak dengau tp sbnrnya dengau..
Buat2 x nampok tp sbnrnya nampok...
Mata ngelirik2 dkt si lelaki.. Lelaki mana tak tergoda..

Orang giler pun ada nafsu..
Ko tak suka tapi ko goda... cerita ape ni?
Ckp mcm bagus tp sbnrnya ZERO..
Lagak mcm baik tapi sbnrnya BUSUK..
Mulut manis berkata2 tp BANGKAI...

Aq mmg saje "BLOCK" ko kat fb sbb aq malas nak nengok bnd yg aq x suka nak tgk..
Bnd2 yg menyakitkan ati..
Bnd2 yg boleh buat hati aq jadi kotor..
Tht's y aq block ko..
Puas.. malas aq nak tgk perangai gedik nak mam ko tu..
Aq x suka.. aq bla..
So paham2 sendiri la ye..
Kekadang aq muak dgn sifat ko yg mcm bebudak sakit otak tu..
Biar la yg lelaki tu tahu bezakan yg mana permata yg mana kaca..

Dia kenal aq lebih dulu dari ko..
Tapi kalau dia masih DEFENCE ko..
terpulang..
aq bkn sesape nak paksa dia defence aq.. kalau itu yang dia pilih.. Up to him..


 Aku tak tau sejak bila aq jatuh sayang dekat kau wahai En.Zirafah..
Tapi yang aq tau.. rasa ni ikhlas..
Aku tak pernah care dengan mana2 lelaki mcm mana yg aq buat dkt ko skrg..
Aku rindu saat kita baru2 kenal dulu..
Aq rasa selamat giler bila ko ada dgn aq..
Ko igt x masa ko hantar aq balik naik keta ko masa tu..
Masa tu nak pi car park..(Gelap giler)..
Aq dah la mmg rabun.. Aq paut beg galas ko.. nak pegang lengan bkn muhrim babe..
Aq prasan ko ketawakan aq.. Masa tu aq rasa selamat giler sbb ko ada dgn aq..
Ko igt tak lagi masa birthday ko..
Aq sbnrnya malu giler nak ckp face to face dgn ko..
So aq wish b'day ko.. Tulis atas kertas.. pahtu aq blaa..
Tak lama ko mintak izin kak zie suruh tolong ko..
Kitya pun spent time masa tu..
Ko igt tak..? Aq akan sentiasa igt.. sampai bila2.. kenangan terindah..
Tapi tiba2 bila bdk tu dtg..
Aq nmpk ko dah mcm lain sikit.. Tapi aq cuba control..
Lastly, aq rasa, i have to go......
Sebab tu la knp skrg aq banyak diam dgn ko..

Monday, December 22, 2014

I.L.U

Dear my secret boyfie..
I don't know how to hide all this thing..
It's so hard for me to share with you..
If u really want to knw..

I just falling in love... with... you..

Ya! I knw u didn't feel the same.
And i just realize, u trying to be close with her..
Its hurt me in deeply..

You both was be friend and always keep in touch in social networking right?
Yeah! Don't ask me how i knw?

Congratulation...





Tuesday, December 2, 2014

Bo Layan

Hey, Assalamualaikum..

Berdirinya saya disini... ekekeke..
Tak payah nak berdiri sgt la..
Duduknya saya diatas kerusi ofis ini
Bersama WIFI yang telah disumbangkan oleh ofis..
Bahawasanya.. saya yang bernama Aloyah @ Alya martopo @ Lily
Mengumumkan bahawasanya saya..
Saya Lapo!

Pandang kiri, pandang kanan.
TAKDAK pa yg blh dikunyah.. bukak laci..
Ek eh..alhamdulillah.. ada honeystar! Boleh la..
Daripada takde...

Hrmmm...

Penat jadi stalker..
Tapi hobi... Wa nak cter dgn lu org..
Banyak nak cter tapi panjang citernyaaa...

Nanti la... tggu masa yg sesuai..
Wa muntah kan semua isi dalam perut ni..

#Leggo Nak balik..
wa dah #kebulur..

-LILY bukan ALYA-

Friday, August 15, 2014

The moments


Holla

Assalamualaikum..

Lama x update blog! I've so many things to write in...
Giler banyak nak cter... Nak start kot mana pun xtau ler...
Berhenti kerja..cari kerjaa...dapat kerja...tapi masih mencari kerja..
Heleh heleh heleh..

Yes, i've got a new job.
Pengalaman baru...orang-orang baru...

Nanti citer lagi la.....

next timee...will be continue....

Love u the most muackss..

Love,
Lilly

Wednesday, November 20, 2013

Shalalalalala ... T_T

Assalamualaikum...

Ehem..ehem
Hari ni lu tak datang!! waaaa..
Time2 ni la lu nak MC
Lu seksa wa tau... (eh aq ckp apa ni?)
Semalam lu dtg tapi knp hari ni tak?
Padahal lu tau kan hari ni kita akan jumpa?
Sengaja ke apa? Ke lu dah tak lalu nak tgk muka wa yg berjerawat ni
Kerek..
Ke lu jealous pasal salah sent msg malam itu ari?
Wa msg dgn adik wa la....
Msg pun bunyik mcm ni..:

"Eh keretapi lalu, aq rasa mcm nak bunuh diri je..hahaha
Ye la kot...ahahaha..tp cer tgk kaki dia...
ada x mcm ko...mcm tikus mati...ahahahah"

erk? xkan la mcm tu pun lu nak tacing sampai xnak dtg?
hurmm.. lu igt wa ni geisha ke senang2 nak layan msg2 jantan..
wa x kuasa nak melayan...lebih baik wa tido ngelempus..
dapat gak wa jumpa lu dalam mimpi
hehe.. ~gedikkkk~

apa-apa pun wa blajar utk memahami lu ...
lu tau tak sbnrnya wa risau dgn lu..
wa nak msg karang wa takut wa ni kacau hak org..
sebab skrg lu diam, lu tak ckp apa2... tapi wa dgr2...
lu mcm ni...dan mcm ni..
honestly, wa mmg xkan prcaya ckp2 org...
wa hanya akn prcy bila bnda tu kluar dari mulut lu shj..
so..langkah selamat wa rasa better wa lek2 je..wa diam
tapi dlm hati ni wa risau gler kat lu..
mana tau lu jatuh sakit ke..
lu igt wa xrisau ke.. tp apa nak buat...
Lu diam wa diam la...
Lu tau tak bro..tadi kan ada la mulut puaka tu ckp kat wa mcm ni

"buktikan.. jgn jadi pungguk rindukan bulan.."

Tersentap hati wa lu tau..
Tapi wa control cun..wa wat muka gebang2..
wa ckp dlm hati

"Takpe la... smoga ada hikmahnya.."
wa tunggu dgn penuh sabar..:)
Wa bajet cun tuk lu sowang je.. miakakak.. wa tau muka macam pecah rumah

Friday, November 15, 2013

13.11.13

:)
Very sweet moment!
Grab n place on the top of my heart!

13 November 2013
 Wonderful Day!
Soft spoken..
u was make me "blurmm" my head in the water..
I felt so happy... I lurve u bro even u'll never love me back!
Terima Kasih Ya Allah..
 But I never forget that day..
Where you was enjoyed and expressed out of a greatest smile..
Subhanallah..u mean everything to me

Awak tau saya gabrah bila face to face dgn awak..
Apatah lagi bercakap dengan awak..
Saja je awak gelakkan saya ye..
Yg aq ni pun tak tau la...
Kenapa gabrah sgt..

Saya "sign" pun awak harus tengok ke?
Menggeletar tau..
Belom ditambah lagi dengan suara makcik2 yg saje nak buat saya pitam dkt situ
Hehe..
Pinjam pen, pulang pen, haihh....

Sampai la semalam saya mimpikan awak lagi..
Awak memang suka interframe dalam mimpi saya ek?
Tak malu ker?
Hhehehe..

Kadang2 saya bersyukur dikurniakan perasaan sayang ni pada awak..
Tapi kadang2 saya rasa bersalah..
Ntahh...
Saya takut...
Banyak yang saya Takut
Tapi yang penting
Saya takut..
Ntah....

Hari ni kita berselisih dekat tengah jalan lagi..
Saya tak pasti awak prasan saya ke tak
Tapi saya prasan awak..
Saya sentiasa berharap hari2 dapat jumpa awak
Selagi Boleh...
Selagi Boleh.. Kot La..

Jangan Sentuh-sentuh.. Bukan Muhrim..Belum Halal Lagi.. mihmihmihmih